vineri, 16 noiembrie 2012

Prajitura cu crema de ciocolata ganache reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu crema de ciocolata:
  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • pentru crema de ciocolata (crema ganache)
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata amara
  • un plic cappuccino
Prajitura cu crema de ciocolata ganache ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Pentru a simplifica reteta, mai intai preparam blatul si apoi crema de ciocolata a prajiturii. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute si le amestecam incetisor cu o lingura (de jos in sus, pentru a pastra cat mai pufoasa compozitia blatului pentru prajitura).
Amestecam faina cu cele trei linguri de cacao si praful de copt. Dupa aceea incorporam treptat acest amestec de faina, cacao si praf de copt in compozitia de albusuri si galbenusuri. Turnam aluatul astfel obtinut in tava cuptorului pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt.
Incingem bine cuptorul si coacem blatul prajiturii la foc mediu aproximativ 20 minute. Inainte de a-l scoate de la cuptor, pentru a fi siguri ca este copt, cel mai bine este sa incercam blatul prajiturii cu o scobitoare. Il lasam sa se raceasca si apoi taiem pe jumatate blatul pentru prajitura.
Incepem prepararea cremei de ciocolata a prajiturii (aceasta mai este cunoscuta si drept crema ganache). Intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si pliculetul de cappuccino. Punem la bain-marie toate ingredientele si le lasam pana cand se topeste ciocolata, amestecand din cand in cand. Crema de ciocolata o vom tine apoi la frigider doua-trei ore (pentru a se intari si a o putea bate bine). Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam/batem pana cand isi dubleaza volumul.
Insiropam bine blatul prajiturii cu un sirop format din apa, zahar si esenta preferata. Intindem uniform crema de ciocolata (ganache) pe prima foaie de blat, pastrand doua linguri de crema pentru ornat. Peste crema ganache adaugam cel de-al doilea blat insiropat, apoi intindem restul de crema intr-un strat foarte subtire si adaugam putina ciocolata rasa. Prajitura cu crema de ciocolata trebuie tinuta la frigider cateva ore inainte de a fi servita.
Prajitura cu crema de ciocolata ganache reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajitura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu